Yangchenma

tekst in dharma

cover demagievanDe Magie van het Tibetaans Boeddhisme

Over een Lama Healer en de zoektocht van een Limburgs meisje

Een boek over de kracht van spiritualiteit, over inzicht in menselijk gedrag en hoe je vrij kunt zijn van pijn en lijden.

Met voorwoord van Lama Gangchen Rinpoche.

Lama Gangchen Rinpoche en Toet de Best

Dit boek vertelt het wonderlijke levensverhaal van Toet de Best, een recalcitrant en nieuwsgierig meisje uit het katholieke Limburg van de jaren veertig. Op haar negende heeft ze een bijna-doodervaring. Daarna borrelen er grote levensvragen op: ‘Als er een hemel bestaat, wat doe ik daar dan? En hoe lang moet ik blijven?’ Haar zoektocht is begonnen.
Veertig jaar later, na een turbulent leven, ontmoet ze Tibetaanse Lama’s en komt terecht in een wereld van diepe filosofische wijsheid en magische ervaringen. Eindelijk vindt ze antwoorden op haar vragen maar in contact met de boeddhistische leraren wordt ze ook geconfronteerd met haar demonen. Een van deze leraren, Lama Gangchen Rinpoche, neemt haar mee naar Tibet en daar heeft ze het gevoel thuis te komen. Na deze ervaring wijkt ze niet meer van zijn zijde. Ze reist met hem over de wereld en maakt een innerlijke reis naar meer geluk, vrede en harmonie.

 

Lezingen en workshops
Toet de Best is beschikbaar voor lezingen en workshops. Voor informatie zie haar flyer

Boek bestellen

 

De Magie... is verkrijgbaar via alle normale verkoopkanalen. Bestel

Het boek is tevens verkrijgbaar bij Toet en Karin. Mail naar Info@yangchenma.nl

 

 


In de pers
Leeuwarder Courant 11-01-2014          Dagblad van het Noorden 31-12-2013        Regiodiek 14-01-2014

Leeuwarder Courant 11-01-2014

 

 De Magie van het Tibetaans Boeddhisme

Toet de Best & Karin Zwaan
Uitgeverij Aspekt
Paperback 250 pagina's
€ 18,95

De 21 Tara’s

YangchenmaDe Magie van het Tibetaans Boeddhisme is geschreven in 21 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk begint met een vers van De Eenentwintig Tara’s,  een lofzang over de 21 verschijningsvormen van deze vrouwelijke Boeddha. Yangchenma is één van deze 21 Tara’s. In Tibet, maar ook daarbuiten, is De Eenentwintig Tara’s een zeer populair gebed dat veelvuldig gereciteerd wordt bij speciale gelegenheden.
Het idee om deze 21 verzen als leidraad voor het boek te nemen ontstond toen Karin nadacht over de vele verschillende kwaliteiten en verschijningvormen die ze zag in Toet. In haar leven was ze onder andere een zoekend slim meisje, een recalcitrant kind, een opstandige student, een horeca-vrouw, winkelier, alleenstaande moeder, vertaalster voor Lama Gangchen, voorzitter, kok, personeelsfunctionaris etc.

Over de auteurs

Karin Zwaan (1964) werkte na haar rechtenstudie achttien jaar  als dagbladjournalist. In 2010 nam ze afscheid van de verslaggeving met de wens over spiritualiteit te schrijven. De Magie van het Tibetaans Boeddhisme is haar debuut.
 
Toet de Best (1942) stelde haar leven de afgelopen 25 jaar in dienst van Lama Gangchen Rinpoche.  Ze is voorzitter van de Nederlandse afdeling van zijn instituut en organiseert workshops in Nederland.

Nieuws

 

Nieuw project

met verhalen

064-W-Siddhartha-leaves-the-Palace-detail-2-OriginalToen Prins Siddhartha voor de eerste keer de beschermende muren van het paleis verliet schrok hij van de pijn en het lijden dat mensen ervaren bij geboorte, ouder worden, ziekte en dood. Hij ging op zoek naar een oplossing. Wat hij ontdekte wordt nu, 2500 jaar later, nog steeds als boeddhisme beoefend. Over dit onderwerp schrijven we het volgende boek.

 

Hoe helpt het boeddhisme jou? 

Voor dit nieuwe project verzamelen we NgalSo-ervaringsverhalen.

Hoe heeft het boeddhisme jou geholpen? Wil je ook je verhaal delen? Neem dan contact op met Karin of Irene.

Meer info